25 Ιουλ 2012

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΑΝΕΓΕΡΘΕΝΤΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ



Προσκληση
   Τα επίσημα εγκαίνια(θυρανοίξια) του ιερού ναού της Παναγίας του Κορφοβουνίου Άρτας, έγιναν  το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου το 2003 με μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση.
   Σύμφωνα με τον  προγραμματισμό,   8:00  με  9:00  το πρωί έγινε η τελετή των εγκαινίων, 9:00 με 10:30 η Θεία Λειτουργία,  ακλούθησε ομιλία του Μητροπολίτη   και   τέλος  ομιλία  του Δημάρχου  Βλαχέρνας  Νικολάου  Κέφη ο οποίος αποτελούσε και τον ταμία της "επιτροπή ανεγέρσεως πυρποληθέντος Ιερού Ναού Παναγίας Κορφοβουνίου"
   Η θεία λειτουργία τελέσθει παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη  Νικοπόλεως και Πρεβέζης   Μελέτιο, ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια του Ναού.

Παρατηρητης

       Με λαμπρότητα  τα εγκαίνια του Ιερού Ναού,  όπως γράφει και ο τοπικός τύπος της  Άρτας,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πρέβεζας κ. Μελέτιο και με την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων  πιστών.
     Παραβρέθηκαν  ο Νομάρχης Άρτας  Λάμπρος Ρίζος,  οι βουλευτές :   Θόδωρος Κολιοπάνος, Κώστας Καραμπίνας  και άλλες πολιτικές  προσωπικότητες καθώς  και δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.  

κεντημενη εικονα


       Η Κεντημένη εικόνα της Παναγίας  σε ύφασμα,μια από τις τρεις εικόνες που διασώθηκαν από την φωτιά, δημιουργία νεαρού κοριτσιού του χωριού μας, κοσμεί σήμερα την εκκλησία.

 

 

 

 

      Εδω μπορείτε να δείτε την θεια λειτουργία των εγκαινίων του Ναού, τα θυρανοίξια ιερού ναού όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο.