28 Σεπ 2012

ΖΑΜΠΕΛΑ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ



Ζαμπέλα

Ένα σταφύλι ιδιαίτερα ανθεκτικό, με σκληρή φλούδα αλλά με νοστιμότατο
περιεχόμενο. Το συναντούμε στο χωριό μας και στην ευρύτερη γύρο περιοχή
και κατά κοινή ομολογία δίνει πολύ εύγευστο τσίπουρο. Η συγκομιδή του
γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτώβρη.Σχεδόν κάθε σπίτι
του χωρίου μας διαθέτει από μια κληματαριά που περιμένει αυτή την περίοδο για να τρυγηθεί.