28 Σεπ 2012

ΖΑΜΠΕΛΑ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ζαμπέλα

Ένα σταφύλι ιδιαίτερα ανθεκτικό, με σκληρή φλούδα αλλά με νοστιμότατο
περιεχόμενο. Το συναντούμε στο χωριό μας και στην ευρύτερη γύρο περιοχή
και κατά κοινή ομολογία δίνει πολύ εύγευστο τσίπουρο. Η συγκομιδή του
γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτώβρη.Σχεδόν κάθε σπίτι
του χωρίου μας διαθέτει από μια κληματαριά που περιμένει αυτή την περίοδο για να τρυγηθεί.

21 Σεπ 2012

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

θεια λειτουργια 

    Θεια λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό μας.Η λειτουργία αυτή έχει πλέων καθιερωθεί από το 2003(20 Σεπτεμβρίου) που έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιο. Την προηγούμενη της τετάρτης είχε προηγηθεί εσπερινός.

15 Σεπ 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΑΡΤΑΣ 16/08/2012

      Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον συγχωριανό μας Χρήστο Π. Μπόσμο που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, για το ολιγόλεπτο βίντεο που μας παραχώρησε και που θα παρακολουθήσετε πιο κάτω. Είναι τραβηγμένο στις 16 Αυγούστου σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του χωρίου μας. Είναι η στιγμή που όλοι μας περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο,είναι η στιγμή που θα πιαστούνε χέρι-χέρι και θα χορέψουμε το Παραδοσιακό μας Καγκελάρι.

14 Σεπ 2012

Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Μάρμαρο
  Μια από τις υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης(κράτους) ήταν και η ύδρευση των κατοίκων της. Όπου δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί δίκτυο ύδρευσης, με κρατική δαπάνη κτίζονταν βρύσες. Μια από αυτές είναι και η βρύση στο Μάρμαρο. Κτίστηκε το 1952-1953 και δρόσιζε με το νεράκι της τους κατοίκους του χωριού μας για πολλά χρόνια. Βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί  προς την Δρυώνα. Οι περισσότερες από αυτές  είναι κτισμένες αυτή την περίοδο με κρατική δαπάνη εκτός της Ντουλέικης στην Δρυώνα η οποία είναι πιο παλιά το 1925.