25 Μαρ 2013

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΑΡΤΑΣ

IMG_2368

 

  Την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 και μετά το τέλος της θείας λειτουργίας,  που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, οι συγχωριανοί μας τίμησαν τους πεσόντες του χωριού μας  που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία αυτού  του τόπου, που εμείς σήμερα ζούμε και αναπνέουμε.  Σε μια απλή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Ηρώων, έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού μας ,  κύριο Μέγα Γεώργιο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από διαφόρους φορείς του χωρίου μας ενώ  μικροί  λιλιπούτιοι μαθητές φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή  υπέρ της μνήμης των πεσόντων.

 

IMG_2371

 

IMG_2372

    Μεταξύ των προσώπων που κατέθεσαν στεφάνια υπέρ των πεσόντων, ήταν ο Πρώην Δήμαρχος Βλαχερνών και νυν σύμβουλος του Δήμου Αρταίων  κύριος Νικόλαος Κέφης, ο πρόεδρος του Δ. Δ. Κορφοβουνίου  Δημήτριος Κέφης.

IMG_2373

 

IMG_2374
        Ο   εκπρόσωπος των αναπήρων πολέμου κύριος Στράτος Κοκκινέλης

 

IMG_2375
       Ο κύριος Τζινέρης  Χρήστος ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης

 

IMG_2376
         Ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Κορφοβουνίου κύριος Γεώργιος Παππάς.

 

IMG_2377
       Η κυρία Ερμιόνη Ντιβέρη ως μέλος του συλλόγου της Δρυώνας Κορφοβουνίου.

 

 

IMG_2365

   Πλήθος συγχωριανών τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση.

IMG_2380

23 Μαρ 2013

ΞΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ


    Επιτέλους, ο  νέος  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης   κ. Χρυσόστομος, είπε το πολυπόθητο  “ ναι”  στο να ξαναγίνονται πάλι όλα τα μυστήρια στον Αγαπημένο ναό των συγχωριανών μας τον  Ναό  της Παναγίας.  Η υπόσχεση του αυτή δόθηκε στην εθιμοτυπική επίσκεψη που έγινε την Κυριακή  3 Μαρτίου 2013 στο χωριό μας. Το πρώτο μυστήριο δεν άργησε να τελεστεί.  Την μεθεπόμενη Κυριακή 17/03/2013  ο Κίτσιος   Γεώργιος του Σπυρίδωνος βάφτισε τον γιο του  στον συγκεκριμένο ναό, και το όνομα αυτού Σωτήριος.  Να του ζήσει.