13 Σεπ 2014

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

IMG_2880
        Ο Μάρκος μετά το σήκωμα των διχτυών του, συνεχίζοντας την ξενάγηση στην τεχνίτη λίμνη, μας οδηγεί πάνω από τον οικισμό της Σμίξης με την βάρκα του, όπου με τον ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο αρχίζει την αφήγηση του. Η Σμίξη ήταν ένας από τους οικισμούς που είχαν χαθεί μέσα στα νερά της λίμνης όπου ο Μάρκος στην μικρή του ηλικία τον είχε περπατήσει και τον γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια.
       Στο πιο κάτω βίντεο τον βλέπουμε να μας ξεναγεί στα Κουσουλέικα στα Τζινερέικα και για το τέλος μια βόλτα από τις Πιάκες(Καταρράκτες). Οι περιοχές αυτές κάποτε έσφυζαν από ζωή σήμερα δεν υπάρχουν. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που μας οδηγούσαν εκεί καθώς και χωράφια, έχουν χαθεί μέσα στην άγρια βλάστηση και ο μόνος τρόπος να πλησιάσει κανείς την παραλίμνια περιοχή είναι μόνο με βάρκα από τα νερά της λίμνης. Περιοχές που είναι διπλά μας και όμως τόσο μακριά!. 
         Η δημιουργία ενός παραλίμνιου δρόμου καθίσταται αναγκαία σήμερα οσοδήποτε άλλο, τουλάχιστον στο Δ. Δ. Διαμέρισμα Κορφοβουνίου και όπου αυτός είναι εφικτός, ένα έργο που αν και ήταν μια από τις υποσχέσεις της ΔΕΗ, την περίοδο κατασκευής του φράγματος, δεν πραγματοποιήθηκε όμως ποτέ..